Σούπα με φρέσκες ντομάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο, θυμάρι και βασιλικό.
Είναι ένας νόστιμος και γευστικός τρόπος για να ξεκινήσετε την εποχή της σούπας!
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα + 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Συστατικά
1 κιλό ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
½ σκελίδα σκόρδο,
5 φρέσκα κλαδάκια θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1L ζωμό λαχανικών
1 μάτσο φρέσκα φύλλα βασιλικού (κρατήστε μερικά για γαρνιτούρα)
Φρέσκο ψωμί για σερβίρισμα
Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε τις ντομάτες, το σκόρδο και το θυμάρι σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου σε λαδόκολα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε και πιπέρι. Ανακατέψτε και τοποθετήστε τα στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς. Αφαιρέστε το θυμάρι.
Μεταφέρετε τις ντομάτες, το σκόρδο και τυχόν χυμούς σε μια μεσαία κατσαρόλα. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών. Αφήστε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή έως ότου αρχίσουν να διαλύονται οι ντομάτες. Βγάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε φύλλα βασιλικού.
Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Επανατοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ακάλυπτη και σιγοβράστε απαλά για 20 λεπτά έως ότου η σούπα πήξει ελαφρώς.
Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού, σπασμένο μαύρο πιπέρι και φρέσκο ψωμί.