Κορονοϊός. Τι να κάνετε και τι να μην κάνετε.

by Fotis

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσα αποθέματα πρέπει να αγοράσουμε  εν μέσω της πανδημίας. Σίγουρα όμως, δεν χρειάζεται να αποθηκεύσουμε χαρτί υγείας και αλεύρι.
Σίγουρα εγώ έχω ακολουθήσει μια πολύ χαλαρή προσέγγιση μέχρι τώρα, αλλά έχοντας μιλήσει με αρκετούς γιατρούς για το θέμα, σίγουρα αξίζει τον κόπο να λάβω ορισμένες μετρημένες προφυλάξεις. Θα απαντήσω λοιπόν σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον κορονοϊό, συνοδευόμενες από μερικές πρακτικές συμβουλές για να σας βοηθήσω να ξεπεράσετε αυτήν την περίοδο.


Πρέπει να αγοράσω όλο το χαρτί υγείας;

Όχι. Σταματήστε να αγοράζετε όλο χαρτί τουαλέτας. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε τεράστιες ποσότητες από οτιδήποτε. Τα συμπτώματα του κορονοϊού μοιάζουν πολύ με τη γρίπη. Έχετε μερικά επιπλέον είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση που πρέπει να κάνετε αυτο-καραντίνα, αν και τα περισσότερα καταστήματα τροφίμων κάνουν παράδοση στο σπίτι, οπότε ακόμα και τότε δεν θα καταλήξετε να τρώτε κονσέρβες. Κρατήστε λίγο επιπλέον από ό,τι έχετε στη διάθεσή σας, ίσως να φτιάξετε και να αποθηκεύσετε μερικά επιπλέον γεύματα σε περίπτωση που βαρεθείτε να μαγειρέψετε. Πέρα από αυτό, δεν ετοιμαζόμαστε για πόλεμο, οπότε μετρήστε τα πράγματα. Δεν χρειάζεστε τίποτα 12 μηνών. Ίσως σιγά-σιγά να δημιουργήσετε τις προμήθειές σας για να φτάσουν για 2 εβδομάδες.


Δεν είναι μόνο η γρίπη; Ποια είναι η μεγάλη υπόθεση;

Τα συμπτώματα του κοροναϊού μοιάζουν πολύ με τη γρίπη ΑΛΛΑ ας κάνουμε ένα μικρό μάθημα ιολογίας. Φανταστείτε ότι ο ιός της γρίπης είναι μια ακίδα και κάθε ακίδα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αναγνώρισης. Παρόλο που η γρίπη είναι διαφορετική κάθε χρόνο, δεν αλλάζουν όλοι αυτοί οι δείκτες ακίδων, έτσι το σώμα μας αναγνωρίζει κομμάτια της γρίπης στα οποία έχουμε εκτεθεί στο παρελθόν. Αναγνωρίζοντας τα κομμάτια του, το ανοσοποιητικό μας σύστημα ξέρει να ξεκινά μια επίθεση και ενώ μπορεί ακόμα να αρρωστήσουμε (ή όχι εάν έχουμε εμβολιαστεί), το σώμα μας αρχίζει να το αντιμετωπίζει εγκαίρως. Δυστυχώς, ο κοροναϊός δεν μοιάζει με τη γρίπη ή με οποιονδήποτε άλλο ιό στον οποίο έχουμε εκτεθεί στο παρελθόν. Έτσι μπαίνει και εξαπλώνεται και παίρνει περισσότερο το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να μάθει πώς να το καταπολεμήσει, οπότε έχει πολύ πιο ισχυρές αντοχές στο σώμα μας από κάτι που εν μέρει αναγνωρίζουμε από πριν.

Ο κορονοϊός ήρθε και πιθανότατα όλοι θα εκτεθούν, οπότε ποια είναι τα πρακτικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε;

Κάντε λίγο επιπλέον όταν μαγειρεύετε και αποθηκεύστε το φαγητό στον καταψύκτη σε περίπτωση που αισθάνεστε πολύ αδιαθεσία για να μαγειρέψετε ή πρέπει να μείνετε σε καραντίνα με τον εαυτό σας για 2 εβδομάδες.
Αγοράστε ένα ή δύο επιπλέον πράγματα στο σούπερ μάρκετ όπως:

  • Οσπρια
  • Ζυμαρικά
  • Ρύζι
  • Κατεψυγμένα λαχανικά
  • Πρωτεΐνες που σας αρέσουν
  • Τα τακτικά φάρμακά σας


Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα τώρα, ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ό, τι το ρίχνει. Μπορεί να μην σας αποτρέψει καθόλου από το να αρρωστήσετε, αλλά θα είστε σε ισχυρότερη θέση να το  καταπολεμήσετε αν το κάνετε.
Μην ξεχνάτε ότι οι διαδικτυακές αγορές είναι καταπληκτικές! Εξοικειωθείτε με αυτό τώρα, οπότε αν βρεθείτε σε απομόνωση, να το χρησιμοποιήσετε!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Policy
X
Καλως ήρθες στο γραφείο μας
Καλώς ήρθες στο γραφείο μας!
wpChatIcon