Πόσο υγιής είμαι

by admin_diet

Πόσο υγιής είμαι:
Πολύ συχνά έρχονται νέοι πελάτες, οι οποίοι ανησυχούν υπερβολικά για τον αριθμό στην ζυγαριά. Ανησυχούν ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος, ή ακόμη και ότι δεν θα λάβω σοβαρά τους στόχους απώλειας βάρους τους, επειδή ο αριθμός δεν είναι τόσο μεγάλος.

Ή ανησυχούν για το ΔΜΣ τους ή αν κάνουν αρκετά βήματα ή πόσες θερμίδες πρέπει να τρώνε. Όμως, δεν υπάρχει ο απόλυτος, σωστός αριθμός μέσα σε καμία από αυτές τις μετρήσεις που μπορεί πραγματικά να σας πει πόσο υγιείς είστε.

Αντ ‘αυτού προτιμώ να ρωτήσω “πώς νιώθεις;”, “Πώς είναι η ενέργειά σου;” και “πότε ήταν η τελευταία σας εξέταση αίματος;” Αυτές είναι ερωτήσεις που παρέχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για την υγεία σας από οποιαδήποτε από τις άλλες.

Βλέπετε, το βάρος και ο ΔΜΣ δεν μου λένε πόσο λίπος μεταφέρετε, ούτε μου λένε την υγεία των οργάνων σας. Ο ΔΜΣ ειδικά, αναφέρεται μόνο σε έναν μέσο όρο πληθυσμού και δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι μπορεί να κάνετε πολλά βάρη στο γυμναστήριο και επομένως να έχετε ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα. Αλλά αν μου πεις ότι είσαι κουρασμένος όλη την ώρα … μου λέει πολύ περισσότερα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιώ μετρήσεις. Φυσικά και χρησιμοποιώ. Από εκεί και πέρα σας παρουσιάζω και κάποιες ακόμα μετρήσεις οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές.
Μετρήσεις που είναι σημαντικοί δείκτες της υγείας σας:

Αρτηριακή πίεση: η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι ότι κινδυνεύετε από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Δεν θα γνωρίζετε ότι έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση αν δεν το ελέγξετε. Συνιστώ όμως να το ελέγχετε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ή οποτεδήποτε βρίσκεστε στον ιατρό σας. Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό.

Περιφέρεια μέσης: Το χρησιμοποιώ ως πρωταρχικό μέτρο στην πρακτική μου. Μου λέει για τον κίνδυνο για οτιδήποτε, από διαβήτη έως καρδιακή προσβολή, επειδή αποτελεί ένδειξη της ποσότητας σπλαχνικού λίπους που έχετε, το οποίο είναι το άσχημο «υλικό» που συλλέγεται γύρω από τα όργανα σας και μπορεί να επηρεάσει την υγιή λειτουργία τους. Για άνδρες και γυναίκες, η περιφέρεια της μέσης +100 εκατοστά είναι μια μεγάλη ζώνη κινδύνου. Για τις γυναίκες, η περιφέρεια της μέσης κάτω από 80 εκατοστά είναι ιδανική και για τους άνδρες ο στόχος είναι κάτω από 94 εκατοστά.

Χοληστερόλη: Όλοι πρέπει να το ελέγχουν μία φορά το χρόνο.

Λαχανικά: Μόνο το 5% των Ελλήνων τρώνε τις συνιστώμενες μερίδες λαχανικών ανά ημέρα. Γι ‘αυτό θέλω να βεβαιώνομαι ότι ο καθένας από τους πελάτες μου γνωρίζει τι είναι μια μερίδα λαχανικών και ότι καταναλώνει 5 μερίδες κάθε μέρα.

Εάν παρακολουθείτε αυτά τα μέτρα αντί για τις ζυγαριές ή τα βήματα ή τις θερμίδες, σας εγγυώμαι ότι θα είστε σε θέση να απολαύσετε το φαγητό, χωρίς ενοχή και να είστε στο δρόμο για καλή υγεία.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Policy
X
Καλως ήρθες στο γραφείο μας
Καλώς ήρθες στο γραφείο μας!
wpChatIcon